Ostropel pui
Ingrediente - Reteta Ostropel de pui: - 500 gr carne de pui (pulpe inferioare sau superioare) - 100 ml vin alb sec - 1 ceapa mare - 1 ardei gras - 500 gr rosii foarte coapte (pot fi din conserva) - 4 catei usturoi - 1 fir cimbru - 1 foaie dafin - sare, piper - 2 linguri ulei - patrunjel proaspat pentru servit Mod de preparare - Reteta Ostropel de pui: 1. Incingeti uleiul si prajiti carnea de pui, pe care presarati sare si piper, cca 5 minute pe fiecare parte. 2. Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit (cu capac) inca 10 minute. Scoateti puiul din tigaie. 3. In grasimea lasata de pui adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt si caliti pana se inmoaie, cca 5 minute. 4. Adaugati rosiile decojite si taiate cuburi mici (daca sunt din conserva le striviti cu o furculita sau le mixati in blender), cimbrul tocat marunt si dafinul. Lasati sa fiarba pana scade sosul destul de bine, cam 10 minute la foc mediu. 5. Puneti puiul la loc in tigaie, adaugati o cana de apa si cateii de usturoi striviti. Fierbeti inca 20 minute, pana carnea e facuta. Sosul trebuie sa scada dar nu foarte mult. 6. Serviti cu mamaliguta calda si presarat cu patrunjel sau cu piure de cartofi.
Imagini ale retetei: Ostropel pui
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Ostropel pui Figura: Ostropel pui
Publicat de Alina Rizea la 2009-09-10 00:03:05 10379 Vizualizari
 
Comentarii
Nu exista comentarii adaugate.
 
Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Reteta ostropel de pui Ostropel de pui ostropel carne de pui rosii - MagieInBucatarie.ro