Carte de Bucate > Mancaruri cu carne > Tochitura de pui cu ciuperci si mamaliguta
Tochitura de pui cu ciuperci si mamaliguta
Tochitura de pui cu ciuperci si mamaliguta este un fel de mancare traditional romanesc, pe care fiecare gospodina ar trebui sa-l faca. Este usor de realizat, gustos, hranitor, recomandat pentru masa de pranz. Este totusi o mancarica destul de grea si de aceea nu se recomanda a fi mancata seara, cu toate astea este ceva mai usoara de digerat comparativ cu celelalte tipuri de tochituri, de exemplu tochitura olteneasca care este pe baza de pulpa de porc si costita afumata.

Ingrediente - Reteta Tochitura de pui cu ciuperci si mamaliguta:

- 200 g inimi si pipote de pui - 150 g ficat de pui - 150 g ciuperci (3 ciuperci cu palaria mai mare) - 150 g ardei rosu sau ardei capia (1 ardei jumate sau un ardei mai mare) - 100 g ceapa (1 ceapa mai mare) - 200 g rosii (2-3 rosii) - 3 catei de usturoi - 1/4 lingurita cimbru - 1 lingura bulion - 2 linguri ulei - marar, patrunjel - sare, piper macinat, piper boabe (vreo 5)

Mod de preparare - Reteta Tochitura de pui cu ciuperci si mamaliguta:

1. Se spala bine organele de pasare, pipotele se curata bine pe interior si la inimi se taie un pic capatul unde se gasesc venele deoarece este atos. Apoi se taie cuburi pipotele, inimile se taie in doua sau se pot lasa intregi, dupa preferinta fiecaruia. La fel ficateii se taie in bucatele mai mari. Pipotele si inimile se pun la inabusit in cele 2 linguri de ulei cu 100 ml apa, dupa ce s-au inchis putin la culoare se adauga ficateii taiati, sau lasati intregi dupa preferinta, si se inabusa bine pana isi schimba si acestia culoarea. 2. Se curata ardeii, ciupercile, ceapa si usturoiul. Ardeii se taie in fasii, ciupercile in cubulete, iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se inabusa legumele 5 minute, alaturi de carne. 3. Se taie in cubulete rosiile si se pun si ele peste carne si legume la inabusit, inca 5 minute. 4. Se adauga cimbrul, piperul macinat un varf de cutit, piperul boabe si bulionul diluat in 50 ml apa. Tochitura se scade la foc mic, iar la sfarsit se sareaza dupa gust. se presara verdeata tocata fin. Se serveste cu mamaliguta si ardei iute dupa preferinta.
Imagini ale retetei: Tochitura de pui cu ciuperci si mamaliguta
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Tochitura de pui cu ciuperci si mamaliguta Figura: Tochitura de pui cu ciuperci si mamaliguta Figura: Tochitura de pui cu ciuperci si mamaliguta
Publicat de Alina Rizea la 2009-09-24 10:02:58 10906 Vizualizari
 
Comentarii
Nu exista comentarii adaugate.
 
Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Reteta Tochitura de pui cu ciuperci si mamaliguta Reteta Tochitura Reteta Tochitura pui Tochitura pui Tochitura pui cu ciuperci Tochitura pui cu mamaliguta Reteta pui cu ciuperci Pui cu ciuper